Cinekid Festival opent 32ste editie met GIPS

Cinekid Festival opent 32ste editie met GIPS

Het Cinekid Festival opent de 32ste editie met de feestelijke vertoning van GIPS, de nieuwe tv- en filmproductie van PV Fiction, in coproductie met AVROTROS en EndemolShine Belgium. GIPS, gebaseerd op het met Gouden Griffel bekroonde jeugdboek van Anna Woltz, gaat op woensdag 17 oktober in première op de Westergasfabriek in Amsterdam, in aanwezigheid van Ingrid Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

GIPS wordt vanaf 6 december als kerstserie uitgezonden op NPO Zapp en is daarmee de nieuwste aanwinst in een reeks van geroemde producties zoals Circus Noël, Alleen op de wereld en Vrolijke Kerst. Het scenario werd geschreven door Liesbeth Strik, Pasja van Dam en Tijs van Marle. Regie is in handen van Janneke van Heesch en de producent is Paul Voorthuysen.

 

Eén dag, één ziekenhuis
In GIPS is Fitz woedend omdat haar ouders uit elkaar gaan. Het wordt de stomste kerst ooit en ze gelooft ook helemaal niet meer in de liefde. Als haar zusje Bente per ongeluk een vingertopje kwijtraakt, belandt het hele gezin in het ziekenhuis. Net gescheiden, super ongemakkelijk en boven op elkaars lip. Fitz is zo boos, dat ze vlucht. Het ziekenhuis in.

 

Met o.a.: Cécilia Vos, Teun Stokkel, Danyaé Bots, Liz Vergeer, Steve Aernouts en Mara van Vlijmen

 

‘We zijn dolblij dat we de 32ste editie van ons festival openen met GIPS. Deze hedendaagse tv- en filmproductie staat voor kwaliteit, een sterk scenario en de boodschap van vriendschap en liefde. En daar houden we van bij Cinekid!’  – Floor van Spaendonck, directeur Cinekid

 

‘Als schrijver zie je je eigen boek stiekem altijd al als film in je hoofd, maar toen ik GIPS schreef, had ik niet kunnen dromen dat de verfilming daarvan ooit Cinekid zou openen – fantastisch!’ – Anna Woltz, schrijver GIPS

 

Van serie tot speelfilm
Hoewel GIPS in het najaar als serie op televisie verschijnt, wordt er speciaal voor Cinekid een op zichzelf staande speelfilm van 80 minuten gemaakt. Deze vervaging van grenzen tussen film en tv past bij de hernieuwde opzet van Cinekid’s programmering waarin televisie- en filmproducties gelijkwaardig worden behandeld. De speelfilmversie van GIPS is opgenomen in de Beste Nederlandse Familiefilm Competitie en maakt kans op een juryprijs van €7.500 en een Publieksprijs gekozen door Cinekid’s jonge bezoekers.