Bernhard – Schavuit van Oranje

Bernhard – Schavuit van Oranje

In vier delen vertelt Bernhard het verhaal van zijn leven. Niet alleen aan de kijker, maar vooral ook aan prinses Máxima. Zij zal straks immers, als koningin naast Willem-Alexander, eenzelfde positie innemen als Bernhard. Uit hun gesprekken – soms hevige discussies – blijkt hoezeer zij verschillen, maar ook hoezeer zij hetzelfde zijn. Voor Máxima is dat soms erg confronterend.

Het leven van de Prins was internationaal en dat zal ook deze serie zijn. Het verhaal sleept ons vanaf Soestdijk langs het Duitse Reckenwalde, Berlijn, Londen, Argentinië, Canada en nog veel meer. Het schetst een tijdsbeeld van de wereld van de jaren dertig van de twintigste eeuw tot het begin van de eenentwintigste eeuw.

Bernhard – Schavuit van Oranje is een serie over meer dan alleen het turbulente leven van een prins-gemaal. Het is een meeslepend drama over een man die zich probeert te ontworstelen aan een keurslijf, die zijn eigen weg zoekt en die diepe crisissen moet overleven om erachter te komen wat Ware Liefde werkelijk betekent.