De Ontmaskering van de Vastgoedfraude

De Ontmaskering van de Vastgoedfraude

Op een sombere novemberdag in 2007 doen tientallen rechercheurs en meerdere officieren van justitie invallen op ruim vijftig adressen en worden onze hoofdpersonen Ger en Theo tot hun verbijstering opgepakt als hoofdverdachten in een grote fraudezaak.

Zo begint een spannende vierdelige serie over verraad en vertrouwen, in de rijke traditie van Amerikaans rechtbankdrama. De serie volgt het onderzoek van de Officier van Justitie in een wereld waar miljoenen in omgaan.

Op de werkvloer van een gerenommeerd vastgoed-ontwikkelingsbedrijf is men aanvankelijk gecharmeerd van de daadkracht van de nieuwe directeur Ger en het charisma van personal coach Theo. Men kan wel wat met de frisse wind die de mannen door het bedrijf laten waaien. Met hun charme en bijzondere overtuigingskracht weten zij veel mensen voor zich in te nemen.

Hoewel Ger en Theo familie zijn, hebben ze een compleet andere achtergrond. Desondanks ontwikkelt zich een bijzondere band. Zakelijk gezien hebben ze veel succes en velen delen daarin mee: accountants, notarissen en bankiers. Het Openbaar Ministerie weet op slimme wijze verdeeldheid te zaaien in hun omgeving en dat zal snel leiden tot verraad en ontgoocheling. Vanuit hun cellen kijken we terug op de weg die Ger en Theo volgden, hun succes en hun val. Directe familie en collega’s zijn verbijsterd en in shock. Hadden zij vermoedens? Hebben zij iets kunnen doen? Is er wel sprake van schuld? Gaat het om moraal? Doen we er niet allemaal aan mee?

Van verdachtmaking, vervolging en berechting, waarin de ene verdachte de andere niet blijkt te zijn.

Marc en Roeland Linssen schreven het scenario voor deze nieuwe rechtbankdrama en deden uitgebreid research. De afgelopen jaren zijn er veel boeken verschenen over witteboordencriminaliteit en het Openbaar Ministerie krijgt langzamerhand meer grip op de verschijningsvormen. De huidige economische crisis geeft het onderwerp meer dan ooit urgentie.

met IAN BOK & JEROEN WILLEMS als Ger & Theo en ALI BEN HORSTING als Officier van Justitie. Met als SOPHIE VAN WINDEN en LOTJE VAN LUNTEREN als hun vrouwen, en ANNIEK PFEIFER als journaliste.